Skip to main content

De aardse cycli weerspiegelen onze innerlijke groei

Het vieren van de equinoxen: de start van een nieuw (innerlijk) seizoen
Een equinox is een belangrijk moment in het jaar. Voor de aarde betekent een equinox altijd het begin van een nieuw seizoen. Voor ons als mensen, betekent een equinox de start van een nieuwe innerlijke beweging. Hoe meer we meeresoneren met deze beweging, hoe meer we in contact zijn met ons aardse leven en ons leven gemakkelijker verloopt.
Vaak valt de equinox samen met een andere belangrijke astrologische gebeurtenis, zoals een volle maan. Zeker in deze tijd krijgen we te maken met extra energetische ondersteuning om de beste versie van onszelf te kunnen ZIJN.

De lente-equinox valt dit jaar op 20 maart en begint de lente. Dat zien we natuurlijk in de natuur terug, de dagen worden langer, de zon gaan we meer zien en is water, de natuur komt weer tot leven. Hoe fijn is dat!
Astrologisch gezien is 20 maart voor ons ook de start van een nieuw begin. Waar we in de winter vooral bezig zijn geweest om gewoon stil te zijn in onszelf, om te voelen wat we willen gaan doen in het aankomende jaar;  mogen we in de lente zelf ook onszelf weer laten zien.

Met de lente-equinox vieren we dat onze hergeboorte, dat we weer mogen gaan groeien. Zodat onze Ziel ons hartsverlangen en intenties om mag gaan zetten in nieuwe ideeën en dromen. De energie van de lente-equinox is warm en fris.

Het vieren van de lente-equinox op 20 maart 2022
Op zondag 20 maart nodig ik jou van harte uit om samen de start van de lente 2022 te vieren. Deze afgelopen winter is heel bijzonder geweest. We hebben enorm veel ballast los mogen laten. Alles was erop gericht om ons in de maanden november en december herboren te laten worden als de meest optimale versie van onszelf.

En nu, vanaf 20 maart, mogen we onze nieuwe versie aan de wereld laten zien. Eerst in het klein en dan in het groot. Stap voor stap, niet te snel, maar helemaal in jouw eigen tempo.

Bekijk de agenda