Skip to main content

Het onbewuste, bewust maken

Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een zachte en snelle therapievorm die ik in mijn praktijk inzet om emotionele, gedragsmatige en fysieke problemen te behandelen. Ook behandel ik hiermee adhd, dyslexie, allergieën, voedselintoleranties en verslavingen. NEI is ook heel erg geschikt om ondersteuning te bieden tijdens langdurige en chronische ziekteprocessen.

NEI bestaat ruim 20 jaar in Nederland en is doorontwikkeld door arts Roy Martina. Het is een behandelwijze die verschillende reguliere therapievormen zoals psychotherapie, gecombineerd heeft met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen.

Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we diep weggestopt in ons onderbewustzijn. Soms zijn deze ervaringen en de bijbehorende emoties niet goed verwerkt en blijven deze aanwezig in ons onderbewustzijn zonder dat je het weet. Er kan daardoor een disbalans in jouw geest en lichaam ontstaan die allerlei klachten tot gevolg kan hebben, zoals stress, ongewenste emoties, ongewenst gedrag en uiteindelijk zelfs lichamelijke klachten.

NEI is een hele zachte en snelle methode om de emoties die horen bij de onverwerkte gebeurtenissen, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten bewust te maken zodat ze kunnen helen, waardoor de klachten verminderen en vaak zelfs verdwijnen. Er zijn tijdens een NEI consult geen lange praatsessies nodig, waardoor één behandeling al een grote vooruitgang kan betekenen. Zeker voor kinderen is deze zachte manier van werken aan blokkaden en problemen een fijne methode.