Skip to main content

Een periode om in harmonie te ZIJN

Juni 2023: uitgelijnd in het NU. We komen een hele belangrijke energetische periode uit; de afgelopen weken, maanden zijn we namelijk helemaal uitgelijnd in al onze tijdlijnen, in alle richtingen van tijd, ruimte en dimensies, is alles zoveel mogelijk opgeschoond, zodat we helemaal in het NU terecht konden komen. De huidige weken zijn er om te integreren, terwijl de nieuwe kosmische energieën alweer naar beneden komen.

De week dat deze uitlijning plaatsvond was week 23. In die week bleek dat we echt niet meer kunnen plannen, of vooral bezig moeten zijn in ons hoofd, of de hele dag door met werk bezig moeten zijn. Ons lichaam geeft dat direct aan, door bijvoorbeeld hoofdpijn te krijgen, wazig te gaan zien, of duizelig te gaan voelen. Ik heb het overal om me heen gehoord, in de energetische (spirituele) wereld maar ook in de zakelijke wereld. Het is mooi dat de energieën overal worden gevoeld en dat er op wordt geanticipeerd, echt alles verandert mee, individuen, bedrijven en uiteindelijk de hele samenleving.

Het is de bedoeling om alleen nog maar in ons hart aanwezig te zijn, in het NU. Niet meer in de toekomst of verleden, dat is er immers niet. Wat je wellicht ook kunt voelen, is dat de energie om elkaar als concurrenten te zien of te voelen, er niet meer is. Ik vind het altijd zo gaaf dat we energetisch geholpen worden om gewoon de allerbeste versie van onszelf te kunnen zijn, in liefde en in harmonie.

In week 23 zijn we wedergeboren in de Eenheidsenergie. Dat we nu echt opstijgen in onze eigen verlichting, werd wel heel duidelijk doordat er een graancirkel van een lotusbloem verscheen op 7 juni. Een lotusbloem staat voor Verlichting, het opstijgen naar de allerbeste versie van wie wij zijn. Op 7 juni hebben we met een groep gemediteerd en de boodschap was dat nu zowel de aarde als de kosmos in ons hart te vinden zijn en dat we mogen vertrouwen in de toekomst.

Op 11 juni verscheen vervolgens een andere graancirkel: waarin je kunt zien en voelen dat de aarde, de kosmos en alle tijdlijnen daarin op elkaar liggen, in Eenheid zijn. Het moment van het EenheidsbewustZIJN is er. (https://www.youtube.com/@StonehengeDronescapes)

We mogen vergeten wat we altijd hebben gedacht van onszelf of van de ander. We mogen het nu op de manier doen die NU bij ons past. We hoeven alle oude verhalen niet meer vast te houden, die van onszelf of die uit onze families komen of uit het collectief. Het gaat er nu vooral om: welk verhaal wil jij beleven en ervaren, welk verhaal wil je het allerliefste vertellen gewoon NU? Ongeacht wat je hebt meegemaakt of beleefd: wat zou jij NU willen, welke keuzes wil je maken.
Dit blijkt voor mij ook uit de consulten van de afgelopen weken, ik kom daarin tegen wat de laatste losse (emotionele en mentale) eindjes lijken te zijn van wat we nog aan mogen kijken. Emoties of trauma’s waarvan je eigenlijk al dacht dat je die voldoende verwerkt en geïntegreerd had, kunnen zich in deze periode ineens weer aandienen, om vooral voor de laatste keer gezien en geheeld te worden.

Er is nu nog maar één laag met alle dimensies daarin. Een dimensie is een bewustzijnsstaat, een manier van kijken, denken, voelen en een eigen weten. In het verleden waren de dimensies van elkaar gescheiden. Mijn gidsen laten me zien dat in de week 23 echt alle dimensies met elkaar versmolten zijn. Dit betekent dat we steeds makkelijker in de dimensies kunnen wisselen en in de hogere of lagere dimensies kunnen kijken, voelen of horen. Misschien zie je soms al kleuren die je voorheen niet zag, of vormen, of hoor je ineens geluid. Of zie en hoor je meer van de natuur of dieren. We gaan steeds meer leren hoe we deze nieuwe informatie kunnen ‘lezen’ en integreren. Onthoud alsjeblieft dat er geen minder of meer, of slechter of beter is qua dimensies: ze zijn er gewoon en ze maken allemaal onderdeel uit van ons eigen energetisch systeem.

Dit betekent ook dat we steeds meer onze talenten en gaven terugkrijgen, die horen bij onze eigen hogere dimensies, zoals helderziendheid of helderhorendheid. Misschien merk je in je eigen werk dit verschil al; kun je makkelijker helen of heling bieden, maak je op een nieuwe snellere manier contact met een ander. In de natuur gaan we het ook merken dat deze veel sneller reageert op wat wij als mensen doen. Alles is mogelijk nu de dimensies samenvallen: de tijd van magie is hier! Mijn gidsen zeggen niet voor niets: “We gaan ontdekken waar we allemaal toe in staat zijn”.

Het integreren van onze aardse wereld, de kosmische wereld en de natuur. Met de samensmelting van de aarde, de kosmos en alle tijdlijnen, zijn er weer nieuwe kosmische energieën naar beneden aan het komen die wij mogen gronden hier op aarde. Ik weet niet of je deze inkomende kosmische energieën wel eens gevoeld hebt, maar je kunt ze ’s nachts makkelijk voelen. Wanneer je rustig denkt te gaan slapen, voel je ineens allerlei energieën je kruinchakra binnenkomen die door je heen willen. Wat helpt, is om dan je voetchakra’s en handchakra’s open te zetten, zodat de energie door je heen kunnen. De afgelopen weken zijn er veel nachten waarin dit gebeurt. We zijn letterlijk en figuurlijk één wereld aan het creëren, waarin ons bestaan op aarde veel meer geïntegreerd is met het elementale rijk  (de natuur en al haar natuurwezens) en de kosmos. De invloed van de planeten, de zon en de sterren zullen we nog veel meer gaan voelen. Het kan dus helpen om je te verdiepen in de komende planeetstanden: dan weet je wat eraan komt, zowel fysiek (energie) als emotioneel (waar de planeet invloed op zal hebben).

Op 26 juli start het nieuwe zonnejaar 2023-2024. Op 25 juli is er ‘de dag buiten de tijd’, die dag voel je helemaal geen tijdsbeleving ;-). De Maya’s en de Egyptenaren gebruikten deze dag als ijkpunt voor hun tijdsbepaling en dat doen we eigenlijk nog steeds. Vanaf 1 oktober 2023 gaan we de energie van 2024 alvast voelen. Het plaatje wat mijn gidsen mij laten zien over de periode 2023/2024 gaat aan de ene kant over heel veel licht, maar ik zie ook een soort donker mist die het licht kan bedekken. Wanneer ik daarover invoel, gaat het vooral over de minder lichte energieën die zich in het najaar (weer) kunnen gaan presenteren, alsof het een soort donkere mist is waar we lastig doorheen kunnen kijken. 2024 Zal ook vooral over in harmonie gaan: de 6-trilling van de 2 en de 4.

Energetisch is 2024 een veranderingsjaar. Een jaar waarin de wereld letterlijk op z’n kop kan lijken te gaan staan, maar die vooral nieuwe kansen geeft voor de nieuwe liefdevolle richting die er ook al is. Het is een 8-jaar numerologisch gezien, een oogstjaar. Het is voorspeld dat we een nieuwe wereldleiding gaan zien. Nu is 2024 ook een belangrijk politiek jaar, omdat er veel verkiezingen gaan plaatsvinden, dus die nieuwe wereldleiding is wellicht zo vreemd nog niet. Zoals vaker gezegd, zijn we aan de ene kant ons ‘nieuwe systeem’ van liefde, licht en harmonie aan het opbouwen, terwijl we tegelijkertijd nog steeds (de afbraak van) het ‘oude systeem’ in de wereld blijven zien, die van status, geld en macht. We mogen erop vertrouwen dat dit de juiste weg is, zodat er zo min mogelijk chaos en onrust ontstaat, terwijl de  oude bedrijven van binnenuit liefdevol vernieuwd worden.

Voor mijn gevoel heeft de donkere mist ook hiermee te maken: het kan lijken alsof de wereld er donkerder uit komt te zien en we soms elkaar in licht en liefde niet kunnen zien. We mogen blijven vertrouwen dat de licht en liefde er gewoon is, in die mist. Hiermee is er een uitnodiging aan ons allemaal: kunnen we in licht, liefde en harmonie zijn, terwijl er op de wereld van alles aan de hand is, wat niet liefde lijkt te zijn? Vinden we het oké om in vreugde te zijn bij onszelf, terwijl er wellicht geen vreugde lijkt te zijn bij een ander, of ergens anders op de wereld? Durven we te blijven vertrouwen op wie we zijn, wat er ook lijkt te gebeuren?

Wanneer ik dan een dikke ‘ja’ voel, zie ik de donkere mist verdwijnen en de liefdevolle pilaren van licht verschijnen die wij allemaal zijn en zien we de nieuwe wereld. Blijf dus vertrouwen in een liefdevolle toekomst, kies wat bij jou hoort, wat echt is voor jou, wat voor jou wáár is. Vertrouw erop dat die licht en liefde altijd de basis gaat zijn van onze gezamenlijke toekomst.
En onthoud: waar jouw aandacht en intentie zijn, daar gaat ook de energie en de manifestatie heen.

Wat in deze tijd helpend kan zijn, is om in rust en harmonie te zijn, liefdevolle gedachten te hebben en in rust te ademen. Gewoon te ZIJN, in het NU. Dit zijn natuurlijk inkoppers van jewelste, maar ons lichaam werkt biologisch ook zo. Liefdevolle energieën kalmeren jouw zenuwstelsel en lichaam en zorgen voor rust, waardoor je minder last van wat er om je heen gebeurt en van de instroom van energieën. Het makkelijkst kan dat in de natuur, maar uiteraard is elke plek waar jij je fijn voelt, precies de juiste plek. Wees niet verrast wanneer je meer tijd nodig hebt voor jezelf, om gewoon niks te doen en gewoon te ZIJN. Dat is de manier van de nieuwe tijd om te kunnen ontspannen en te voelen wat je volgende stap gaat zijn.

Ik wens jou een hele fijne zomer en geniet van de intelligentie van de zon.