Skip to main content

Bewegen als een dier

Wat nu als wij als Mens, opgebouwd zijn uit dierenbewegingen? Van de Tai Chi weten we dat deze bewegingen zijn gevormd door de bewegingen die wij maken wanneer we groeien vanuit een eicel en spermacel naar embryo en foetus. Dit zijn de bewegingen waarmee onze meridianen zijn gevormd die de energieën door ons eigen lichaam vervoeren.

Deze bewegingen hebben vaak dierennamen, natuurnamen en aarde en hemel namen. Is het dan niet gewoon zo dat wij letterlijk opgebouwd zijn uit de bewegingen die de dieren maken? Dat wij ook de bewegingen maken die onze sterren maken? Of onze maan? Of van onze zon, van onze planten, van de bomen? En zelfs de bewegingen van onze stenen?

Wij de Mens, kwamen het laatst op aarde. Eerst waren de stenen op aarde, de steenmensen. Daarna de plantmensen, de planten. De bomen, de boommensen. Daarna de diermensen, waarmee de Indianen gewoon onze eigen dieren bedoelen. Wij hebben geleerd dat wij uit de aap zijn geëvolueerd. Maar het lijkt nog groter en eigenlijk mooier te zijn dan dat. We zijn gewoon samengesteld uit alle bewegingen die er al op aarde waren. En die er waren en zijn uit de kosmos. Wauw.

Wij mogen gebruik maken van de beste ‘moves’ van onze eigen dieren en  planten.

Wij kunnen dus drijven als een walvis, rustig glijden in het water en ontspannen ZIJN in het totaal terwijl we berichten horen van heel ver weg. We verbonden zijn in de Eenheid, met elkaar en  helemaal onszelf.