Skip to main content

In het oog van de storm, is er rust.

februari 2022.
Momenteel stormt het. Niet alleen buiten, in onze directe omgeving, in onze wereld. Maar ook vaak in onszelf. We zijn bezig om een enorme ommezwaai te maken, van een rationeel gebaseerd bewustzijn naar een bewustzijn dat op ons hart gebaseerd is: een bewustzijn vanuit LIEFDE. Om daar helemaal aan te kunnen komen, te landen en ook te kunnen blijven, is VERGEVING essentieel. Vergeving van jezelf, van alles waarvan je dacht dat het belangrijk was: het hebben van allerlei angsten en onzekerheden, het controleren van je eigen leven, het controleren van anderen, het streven naar macht en status. En ook vergeving van jezelf, voor het hebben van allerlei vooroordelen, dogma’s, overtuigingen. Over jezelf en vaak ook over anderen. Jezelf vergeven is rust vinden in de storm.

Liefdevolle energie. Deze weken komt er heel veel liefdevolle energie naar de aarde toe om ons te te helpen alles los te laten wat we niet meer nodig hebben. Om te kunnen leven vanuit ons eigen hart. Dit klinkt heel erg fijn, maar soms kan zulke liefdevolle energie ook beangstigend zijn, omdat het allerlei overlevings- en afweermechanismes triggert die ooit wellicht heel handig waren, maar in het leven vanuit liefde niet meer nodig zijn.

Je lichaam is zich aan het aanpassen. Wanneer je je deze weken angstig voelt, onzeker, instabiel, duizelig en wellicht misselijk, weet dan dat dit heel goed kan komen door deze instroom van liefdevolle energie. Jouw lichaam is deze energie aan het verwerken en zich hierop aan het aanpassen. In dit proces kunnen er allerlei emoties omhoog komen. Deze emoties zijn niet jij, ze willen alleen maar gezien worden, gevoeld worden, zodat ze ook weer kunnen gaan.

Gronden, aarden, HIER zijn. Wat heel erg kan helpen, is om jezelf te gronden, met je bewustzijn IN je lichaam te zijn, zodat je lichaam de kans krijgt zich aan te passen. Buiten wandelen, dicht bij jezelf blijven helpen bij het gronden. Genieten van je leven overigens ook.

De liefdevolle wereld is er al. Het is niet meer de vraag of we gaan leven vanuit ons eigen Liefdeshart, deze wereld is er al. Het is de vraag wanneer ieder van ons zich kan overgeven aan deze Liefde, harmonie en rust. Wees je eigen ‘oog in de storm’. En hoe meer ‘ogen er in de storm zijn’, hoe sneller de storm uiteindelijk zal gaan liggen. Geniet van jezelf en van elkaar.