Skip to main content

Laat je meevoeren door de stroom

Wij zijn in dit leven om te leren, om te groeien; om onze uitdaging aan te gaan. En het mooie van dit alles is, is dat wanneer je bezig bent te doen met wat je moet doen, namelijk gehoor geven aan je eigen uitdaging, dat je merkt dat alles op zijn plek valt, dat je ‘toevallig’ de juiste mensen tegenkomt die je kunnen helpen, dat je net die ene opdracht krijgt waar je van droomde, dat je ingeloot bent voor een opleiding, enzovoort. Allemaal dingen waarvan je energie krijgt en dus heel blij van wordt.

Heb dus de moed te doen wat je moet doen, want daarmee gaat je ontwikkeling hard, net zo hard als dat je aankan als persoon.

Zie het leven als een stromende rivier: overal in de rivier stroomt het, in het midden en aan de zijkanten. Maar aan de zijkanten heb je ook last van turbulentie en wordt je heen en weer geduwd. Dat zijn de mensen en de situaties die niet bij je passen, die je energie kosten en waar je op de lange termijn ziek van wordt. Zorg dus dat je in het midden van de rivier terechtkomt, want daar stroomt het zonder belemmeringen en ga je op jouw snelheid naar jouw bestemming en kom je de juiste mensen en situaties tegen. Dan is er synchroniciteit.