Skip to main content

De energie van 2019

Welkom in 2019!
2019 is al een tijdje onderweg en toch heb ik het gevoel dat ik nog steeds kan zeggen: Welkom in 2019!

We hebben een aantal roerige jaren achter de rug. Sinds we in 2012 over zijn gegaan naar het Aquariustijdperk, lijkt het of er alleen maar meer chaos in de wereld komt, alsof er maar steeds meer ellende bij komt en hoor ik heel veel mensen zeggen dat het ‘echt niet meer goed gaat komen met de wereld’.

Niets is minder waar. Wat we nu meemaken veroorzaakt inderdaad chaos, maar wanneer we goed kijken en goed voelen, voelen we ook al een hele nieuwe wereld die ontstaan is. Een wereld die uitgaat van liefde, vertrouwen, compassie en heel veel plezier. Een wereld die onze kinderen verder gaan vormgeven, vanuit het vertrouwen dat zij helemaal goed zijn zoals ze zijn en dat ze mogen gaan doen wat ze het allerbeste kunnen: leven en werken vanuit hun eigen unieke talenten! In die zin, kunnen we nog heel veel leren van onze kinderen…..

Wat is dan de chaos die we meemaken, de onrust die steeds maar opnieuw gecreëerd wordt en het onvermogen van heel veel mensen om op een compassievolle met elkaar en de aarde om te gaan? Wat we nu zien en meemaken (en waar dus vooral de aandacht op gevestigd wordt in de media) zijn alle zaken die nog niet in balans zijn, alle gebieden die nog niet in harmonie zijn, waar nog geen eenheid is, waar de liefde nog niet stroomt. Al die zaken komen nu in het licht, juist omdat de aarde haar trilling heeft verhoogd.

En het is aan ons, degenen die bewust zijn, om al die zaken die nu liefde, harmonie en compassie nodig hebben, ook zo te herkennen en ze de tijd te geven om ze laten helen. Onze taak is, om in liefde te blijven, in vertrouwen, en daarmee onze wereld stabiliteit te verlenen. De nieuwe wereld zijn we dus echt zelf.

2019
2019 is (gelukkig!) het eerste jaar waarin we meer voelen dat we op de juiste weg zijn. Stonden de jaren tussen 2012 en 2018 vooral in het teken van ontdekken wat we vooral niet moesten doen, krijgen we in 2019 weer vertrouwen in wat er wél goed gaat. Voorgaande jaren waren overigens niet om ons te pesten: het was om bewustzijn te creëren op de dingen die nog niet in balans waren, waar we nog naar mochten kijken. En in 2019 hebben we weer wat meer vertrouwen en voelen we ons individueel weer wat stabieler.

2019 is ook het eerste jaar, waarin we heel duidelijk voelen dat we echt onze eigen wereld mogen creëren. Een activiteit die echt past in deze tijd, de 5e dimensie. Tijdens de cursussen Numerologie en Energiebewustzijn gaan we hier meer op in. Maar ook worden er al een tijdje films gemaakt, die hierover gaan. Kijk maar eens op Netflex bijvoorbeeld naar ‘The Secret’, ‘Heal’ of ‘What the Health’. Een andere aanrader is ‘Uterus’.

2019 is numerologisch een 3-jaar, en een 3 staat voor creatie op allerlei gebied. Vaak is het een jaar waarin we van alles voorgeschoteld krijgen en het is aan ons om te kiezen wat we wel willen gaan doen wat vooral ook niet. Uiteraard hoort bij de 3 ook chaos, maar alleen uit chaos kan iets nieuws gecreëerd worden.

2019 voelt als een heel leuk en plezierig jaar en dat is misschien ook wel de boodschap voor 2019: heb heel veel plezier, met jezelf, met anderen, in alles wat je doet. Doe vooral de dingen waar je blij en gelukkig van wordt, zowel privé als in je werk. Want het is nog steeds zo: wat je het allerleukste vindt om te doen, kun je ook echt het allerbeste. Want jouw kwaliteiten en talenten, dat is wie jij bent.

De getoonde graancirkel is gevonden in Warminster, de allereerste van het seizoen 2019.